פאייה
היא אחת המנות העתיקות ביותר בספרד, אין היום מסעדה מקומית המכבדת את עצמה שלא תכלול אותה בתפריט. תיירים מוכנים לשלם עליה כמעט כל מחיר ואילו המקומיים מחפשים ללא לאות את המקדש הראוי לפאייה האמיתית.
הפאייה- מנת הדגל של המטבח הספרדי המסורתי מתלבשת על תפיסת הסלואו- פוד כמו כפפת שאנל על ידיה הענוגות של דוגמנית צמרת, כיוון שלמרות שמדובר באוכל של עננים, תידרשו לשלם עבור מגש פאייה סכום הנושק ל- 25 יורו לאדם בממוצע. הפאייה היא מנה שנחשבתהיום לגורמה, מקורה במטבחים של פשטי העם ודלי היכולת, שלא הייתה להם ברירה אלא לקושש נתחי בשר זולים , פירות ים זמינים ,להוסיף פחמימות משביעות ולהכין מהשילוב מנה גדולה ומשביעה לכל הפיות הרעבים בבית.

אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה